Voor wie?


Een sessie coachen met paarden is voor iedereen toegankelijk. Het kan je helpen op een snelle manier inzicht te krijgen in jezelf.

Daarnaast is het een mooie ervaring die je kan verrijken. Coachen met paarden kan op individueel niveau (volwassenen en kinderen) en in teamverband of in een workshop. Het kan een onderdeel zijn van een coachtraject, of van een bestaande behandeling of therapie. Een enkele sessie coachen met paarden behoort ook tot de mogelijkheden.
Gedurende je leven loop je geregeld tegen patronen aan die je graag zou willen veranderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:
- Hoge eisen stellen aan je zelf;
- Moeite hebben om aan je zelf te denken;
- Moeite hebben met samenwerken/ spelen;
- Onverwerkt verdriet;
- Niet kunnen omgaan met emoties als schuld of boosheid;
- Niet lekker in je vel zitten;
- Gevoelens van onzekerheid;
- Angst voor controleverlies,
- Moeilijke grenzen kunnen stellen;
- Etc.

Coachen met paarden kan je hierbij ondersteuning bieden. In samenwerking met het paard en de coach kan doelgericht gewerkt worden aan steeds terugkerende thema's. Dit kan leiden tot het herwinnen van vertrouwen in jezelf, verlichting, bewustwording van patronen en steun en aanvaarding.

Het paard ondersteunt het coachingsproces als co-coach of als je maatje.

Soms geven mensen aan dat ze niks met paarden hebben en zeggen geen interesse te hebben in een sessie coaching met paarden. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Ieder kiest wat het beste bij hem/haar past.

Coachen met paarden kan een middel zijn om tot persoonlijke bewustwording te komen en om antwoorden te vinden op persoonlijke thema’s.

Deze vorm van coachen is uniek omdat je in contact wordt gebracht met paarden. Het paard is voor veel mensen indrukwekkend en symboliseert kracht en vrijheid. Maar het kan ook magisch en ontroerend zijn.

Het helpt mensen om in het ‘hier en nu’ te zijn…..

...wat weer helpt om stil te staan bij je gevoel van dat moment en wat dat voor je betekent.