Paardenkracht voor Pubers

Dé sociale vaardigheidstraining voor pubers.

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

De cursus Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden.

In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat maakt deze cursus uniek?

In de cursus Paardenkracht voor Pubers wordt aandacht besteed aan thema's die er voor zorgen dat een kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden.  

Leren met elkaar en van elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aan geven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. 

De Paardenkracht voor Pubers cursus is het vervolg op het zeer succesvolle Pony Power voor Kids concept (voor kinderen van 6-10 jaar). Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 11-16 jaar. Een leeftijd waarin kinderen op zoek gaan naar hun identiteit en te maken kunnen krijgen met gevoelens van onzekerheid en gebrek zelfvertrouwen.

De cursus wordt gegeven door ervaren gediplomeerde coaches:
Marie-José van der Kruijssen van www.avelengo-coaching.nl

Tel: 06-29333709

Yvonne Roosen van Manege en Cursus -Centrum Roosenheuvel
www.roosenheuvel.nl en www.centrumpaardencoaching.nl

Tel: 06-23684533

Voor meer informatie kunt u hen mailen of bellen.